En Çok OkunanlarİLKOKUL ETKİNLİKLERİİLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİOYNARAK ÖĞRENİYORUM

1.Sınıf Elakin Ses Grubu Tekrar Çalışması

1.Sınıf Elakin Ses Grubu Elma Etkinliği

Kızım bir taraftan anaokuluna devam ederken seslere olan ilgisini desteklemek amacıyla farklı materyaller kullanarak okuma yazma öğretimi etkinliklerimize devam ediyoruz 🙂

1.grup sesleri tamamladıktan sonra ihtiyacımız olan şey ezberlemeden, sadece gördüğü ne ise anlamsız da olsa okuyabileceği bir materyaldi. Biraz düşündükten sonra hece  ve ses birleştirme çalışmasını sağlayabileceğimiz; canım kızımın deyimiyle “ELAKİN ELMA DEFTERİ” hazırlamaya karar verdik :)Ses grupları ve seslerle ilgili diğer etkinliklerimize de bu sayfadan göz atabilrsiniz.

Malzemeler :

  • Renkli A4 kağıtlar
  • Makas
  • Delgeç
  • Anahtarlık başları ya da elektrik telleri
  • Siyah mukavva

Yapım Aşamaları :

elakin çalışmaları

evde elakin çalışmaları

  • İlk önce renkli a4 kağıtlarından elma şeklinde 24 tane parça keserek hazırlıyoruz.Ortadan ikiye katlayıp kestiğinizde kayma oranı oldukça az oluyor, daha estetik bir görünüm oluşuyor.

okulda elakin çalışmaları

  • Sonrasında siyah mukavvadan elma ve sapı olacak şekilde iki parça çizip kesiyoruz.Materyalin daha uzun kullanımını sağlamak amacıyla en alta ve en üstte yerleştireceğiz.

elain harika tekrar çalışması

  • Siyah mukavvadan elmaları da hazırladıktan sonra bütün hepsini delgeç yardımı ile resimdeki şekliyle hazırlıyoruz.

evde elakin harika tekrar çalışması

  • Zemine siyah mukavvadan hazırlanan elmalardan birini yerleştiriyoruz.Üzerine ortadan kestiğimiz elma parçalarını iki taraflı tek tek plastik halkaya geçirerek yerleştiriyoruz.

1.sınıf ses tekrarları

  • Renkli kağıtlardan hazırlanan elma parçalarını yerleştirdikten sonra en üste diğer siyah elma parçasını ortadan kesip halkalara geçirerek materyalimizi tamamlıyoruz.Ben evde anahtar başlıkları olduğu için onları kullandım.Sizler elektrik teli ya da spiral kullanabilirsiniz.

evde 1.sınıf ses tekrarları

okulda 1.sınıf ses tekrarları

harika ses tekrarları

ses tekrar çalışmaları

  • Biz kızımla çok severek uyguladık.Özellikle karıştırdığımız hece ve birleştirmelerde çok faydası oldu.Sizler de çocuklarınız için bu zorlu süreci eğlenceli etkinlikler hazırlayarak renklendirebilirsiniz.Keyifli okumalar 🙂

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu