Kalp Şekli Öğretimi Aktiviteleri
Okul Öncesi Kalp Şekil Öğretimi
Bu sayfada kalp şekli kavramı öğretimine ilişkin etkinliklerimiz yer almaktadır.Siz de size uygun yaş grubuna göre etkinliklerinizi şekillendirebilirsiniz.
Oyun hamuruna batırılan pipetlere şönilden oluşturduğumuz kalpleri geçirme etkinliği…
Kurdelaya keçeden kalpleri geçirme etkinliği; kurdela uçlarına dikilen düğmeler ve ortası delinmiş kalpler ile hazırlanılan zahmetsiz ama bir o kadar faydalı bir etkinliktir.
Çocuklarımızın yazı yazma becerisi ve özbakım becerileri için ellerin ve parmakların yeterli kuvveti ve gelişimi tamamlaması gerekir.O yüzden ilk önce çocuğun yeterli el becerisini edinmesini sağlayacağı, ince motor aktivitelerini bol bol yapmalıyız. Parmakları ve elleri çalıştıracak oyunlara yönelmeliyiz. İnce motor beceriler çocukların ellerini ve parmaklarını kullanabilmesini sağlayan beceriler grubudur. Çocuklar el göz koordinasyonu geliştikçe ellerini daha iyi kullanmayı öğrenir.
Sünger baskı ile kalp yapımı
Resim kağıdı ortasına kalp şeklinde bir kağıt veya karton yerleştirilerek çevresi serbest boyanır.Boyama bittikten sonra nesneyi kaldırınca şeklimiz ortaya çıkmış oluyor.
Bu şekilde farklı bir resim boyama tekniği de kullanabilirsiniz…İyi eğlenceler 🙂
Keçeden Kalp Mobili
Önce farklı renkteki keçelerden istenilen sayıda kalp kesiyoruz.Biz öğrendiğimiz renklerin tekrarı niteliğinde olması için sarı,kırmızı,mavi,yeşil renkleri kullandık.Beyaz keçeden ise büyük iki tane kalp kesip içini pamukla doldurduktan sonra kenarlarından silikonla yapıştırıyoruz.Küçük kalpleri de üzerine yapıştırarak resimdeki görünümü veriyoruz.Daha önce elde ettiğimiz minik kalplerimizi de ipe dizip ekleyince mobilimiz hazır.İyi eğlenceler 🙂
Aşağıda kağıttan kalp yapma videosunuda izleyebilirsiniz.İyi çalışmalar.
Bu sayfada kağıttan kalp yapımı ile ilgili video bulunmaktadır.