İNCE MOTOR ETKİNLİKLERİ

Pipetlerle Etkinlik

Bu sayfada değerli annemiz Zekiye Bulut Eser’in güzeller güzeli kızı için hazırladığı bir etkinlik bulunmaktadır.Birbirinden güzel etkinliklerini bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederiz.Emeğinize ellerinize sağlık.

ince_motor_gelişimi

EL_GÖZ_KOORDİNASYONU

İNCE_MOTOR_BECERİ_ETKİNLİKLERİ

 

Malzemeler:

  • Strafor(toka satılan yerlerde bulabilirsiniz)
  • Renkli fon kağıtları
  • Silikon
  • Uzun çubuklar
  • Renkli pipetler
  • Tahta parçası

Strafor ortadan ikiye ayrılarak silikon ile tahta parçasına yapıştırılır.Sonra renkli fon kağıtlarından elde edilen parçalar istenilen düzende straforun üzerine yapıştırılır.Sonra çubuklar yerleştirilerek, fon kağıdının rengine uygun pipet parçalarını üzerindeki çubuğa geçirerek etkinlik uygulanır.

Çocukların ellerini ve parmaklarını kullanmayı gerektiren beceri grubunu ince motor becerileri olarak ifade ediyoruz. Çocukların el-göz koordinasyonu ne kadar iyi gelişirse ellerini o kadar iyi kullanabilirler.Günlük yaşam becerilerini değerlendirdiğimizde yaşamımız için gerekli olan birçok adımı yapabilmek için bu beceri grubunu kullanıyoruz. Ellerini,parmaklarını iyi kullanamayan çocuklar günlük yaşam becerilerini yerine getirmekte zorlandığı gibi okul hayatı da olumsuz etkilenmekte, yazı yazmakta zorlanmaktadır.Akademik başarısızlığın sebep olduğu özgüven yetersizliği de çocuğun sosyal gelişimini  olumsuz etkilemektedir.

Dikkat, doğumdan itibaren geliştirilebilen bir beceridir. Çocuğun uyaranları takip edebilmesi, odaklanma gücü ve süresi, nesneler arasındaki ilişkileri kavraması oldukça önemli süreçlerdir.Bir çocuk ne kadar zeki olursa olsun başarı için dikkat çok önemli bir katkıdır.Siz de evinizde bu tarz etkinliklerle çocuğunuzun  dikkat ve odaklanmasını ve ince motor becerilerinin gelişimini destekleyebilirsiniz.

Fakat burada dikkat etmemiz gereken bir nokta söz konusu.Her çocuğun dikkat ve odaklanma süresi aynı değildir.O yüzden sakın çocuklarımızı birbirleri ile kıyaslamayalım.Bizim tek yapmamız gereken çocuğumuzun yaşıyla birlikte aşama aşama gelişmekte olan konsantrasyon süresini dikkatli bir şekilde takip etmek ve onun öğrenme biçimlerini göz önünde bulundurarak gelişimine katkı sağlamaktır.

İyi eğlenceler 🙂

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu