İLKOKUL ETKİNLİKLERİİNCE MOTOR ETKİNLİKLERİKARMA KONULARMATEMATİK ETKİNLİKLERİ
Şöniller İle Örüntü Etkinliği Kalıpları
Bu sayfada renkli şönilleri kullanarak hazırlayabileceğiniz bir örüntü çalışması bulunmaktadır.
- Örüntüleme, nesnelerin dizilişlerini değiştirme, betimleme, üretme gibi etkinlikler oluşturmadır. Örüntüleme çalışmaları yapılırken, aynı zamanda sıralamada yapılır. Sıralama becerisi gelişmeyen bir çocuğun örüntüleme yapması beklenilemez.
- Örüntü, cebirsel düşüncenin yapı taşıdır. Diğer bir deyişle, öğrencilerin cebirsel olarak düşünebilmeleri için sayısal ilişkileri anlamada örüntüleri tanıma, örüntüleri devam ettirme ve genelleme becerisine sahip olmaları gerekir.
- Okul öncesi dönemden itibaren ilköğretim birinci basamakta gerçekleştirilen örüntü etkinlikleri cebirin temelini oluşturmada önemli bir role sahiptir. Küçük sınıflarda sayı örüntüleri ve sayılar arasındaki ilişkilerle ilgili çalışmalar, daha sonraki cebir gelişimini hızlandırır.
BUZ KALIBI İLE ÖRÜNTÜ ÇALIŞMASI İÇİN KALIPLARI AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYARAK İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
LEGOLAR İLE ÖRÜNTÜ ÇALIŞMASI İÇİN KALIPLARI AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYARAK İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
- Burada çok önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir durum söz konusu.Yumurta kolileri oldukça fazla miktarda mikrop bulundurmaktadır.Yumurtlama esnasında tavuktan yumurtaya geçen bazı mikropları yok etmek için yıkanılan sıcaklıklar yetersiz gelmektedir.Bu yüzden hiç kullanılmamış kapları tercih etmek veya ahşaptan benzeri materyaller tasarlanarak bu ürünler ile etkinliklerimizi sunmak çocuklarımız için daha sağlıklı olacaktır.Buradaki paylaşımlar fikir amaçlıdır.Biz bu etkinliği strafor üzerine çubuklar yerleştirerek uyguladık.Çok keyifli bir örüntü çalışması.Keyifli oyunlar 🙂