Duyu Eğitimi EtkinlikleriGeri Dönüşüm EtkinlikleriİNCE MOTOR ETKİNLİKLERİKARMA KONULAR
Taş Boyama Etkinliği
Okul öncesi taş boyama etkinlikleri
Çocuklar için Taş Boyama Nasıl Yapılır?
Çocuklarınızın ve sizlerin gerçekten büyük keyif alacağı bir etkinlik taş boyama :)Farklı yüzeyleri boyamak çocuklara farklı deneyimler kazandırır :)Biz bu etkinliğimizde taş boyama sanatını isim farkındalığı etkinliği ile birleştirdik.
- Sanat etkinlikleri üreticiliği ve estetik duyarlılığı geliştirmeye yardımcı olan etkinliklerdir.Sanat etkinliklerinde dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise önemli olanın sonuç değil kullandığımız yöntemler olduğudur.Bu sebeple çocuklarımız için yeterli zaman,etkinliklerini rahatlıkla gerçekleştirebileceği genişlikte bir yer,yaşına,gelişim düzeyine ve bireysel farklılıklarına uygun olan araç ve gereçler sunarak bu alandaki yeteneklerini daha iyi ortaya çıkarması için onlara destek olmalıyız.
- Bu şekilde iyi planlanmış sanat etkinlikleri ile çocukların farklı malzemelerle karşılaşması onların psikomotor,bilişsel,duygusal,sosyal gelişimlerine destek vermektedir.Okul öncesindeki sanat eğitimi, çocukların isteyerek, zevk alarak katılacağı etkinlikler aracılığı ile kendisini etkileyen,merak ettikleri nesne ve durumlara ilişkin olumlu tutum ve davranışlarını geliştirmeyi, duygu ve düşüncelerini ifade edebilmeyi destekleyici nitelikte olmalıdır.
- Sanat etkinlikleri sırasında çocukların çalışmalarına müdahale edilmesi (örnek verme,çizgilerini düzeltme,baskı yapma,aynen taklit etmesini isteme) onların üreten bir birey olmasını,hayal güçlerini ve bağımsızlık duygularının gelişimini olumsuz etkilemektedir.Böylece yetişkine olan bağımlılıkları artar ve kendilerini özgürce ifade etme istekleri engellenmiş olur.
- Kısaca ifade etmek gerekirse sanat, bireyin duygusal dışavurumunun, kendisini tanımasının, kişiliğinin gelişmesinin ve sosyalleşmesinin en önemli aracıdır. Okul öncesinden itibaren sanat eğitimiyle desteklenmiş sosyal ve duygusal kazanımlar, istendik sanatsal bilgi ve beceriler; çocuğun yaşamı süresince olgunlaşıp gelişecek olan yeteneklerinin ve güzel sanatlara ilişkin bakış açılarının gelecekteki zenginlikleri olarak düşünülmelidir.
- Bunun için önce çocuğumuzu iyi bir şekilde gözlemleyip resim,müzik dans vs. hangi sanat dalında mutlu olduğunu belirlememiz lazım.Sonra bu sanat dalında onun bireysel farlılıklarını göz önünde tutarak, yaşına ve gelişimine uygun etkinlikler hazırlayarak bu alandaki gelişimine eşlik etmeliyiz.Eğer bu şekilde ilerlersek çocuğumuzu sevmediği bir alanda zorlamamış oluruz ve kendine olan güvenini olumsuz etkilenmez.
- En önemli olan şey; çocuklarımızın kendi becerileri ve istekleri doğrultusunda yol almasıdır.
Malzemeler :
- Farklı renklerde akrilik boyalar
- Taşlar
- Şeffaf oje
- Fırçalar
- Harf stickerlar
- Boyaları dökebilmek için artık materyal
Kazanımlar:
- Estetik Duygusu
- Yaratıcılık
- İnce Motor Becerilerin Gelişimi
- El-Göz Koordinasyonui
- İlk önce Ceren taşları istediği renklerde boyadı.Boyama işlemi bittikten ve boyalar kuruduktan sonra taşlara parlaklık vermesi için şeffaf oje kullandık.Sizler vernik de kullanabilirsiniz.
- Sonrasında taş boyama etkinliğini bir başka etkinliği desteklemesi için kullandık.Bir kap içerisine siyah akvaryum kumu döküp üzerine boyadığımız taşları yerleştirdik ve renkli ponponlar ile farklı bir görünüm vermeye çalıştık.Duyusal gelişimi de destekleyen eğlenceli bir etkinlik oldu 🙂
- Ceren isminin harflerini stickerlar içinden bulup taşlar üzerine sırası ile yerleştirerek ismini tamamlamış oldu 🙂 Biz çok eğlendik sizler de mutlaka denemelisiniz 🙂
Bir Yorum