İLKOKUL ETKİNLİKLERİMATEMATİK ETKİNLİKLERİ

Yuvarlama dağı etkinliğimiz

Onluk Yuvarlama Etkinlikleri

İlkokul için onluğa yuvarlama kavrama etkinliği

Öncelikle bize bu etkinliği ileten sevgili öğretmen arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz.

Bugünkü konumuz bir o kadar eğlenceli ve güzel bir konu.Onluğa yuvarlama için basit ama etkili bir çalışma yaptık.Bunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.Siz de tecrübe etmişsinizdir ki bir şeyin ilki her zaman daha zordur.

Örneğin ;

  • İlk kalemle tanışma(Yazıya hazırlık çalışmaları yapılmadığı taktirde zorlanacağımız kesindir).
  • Okuma çalışmalarına ilk başladığımız zamanda sesler öğrencilerimize çok zor gelir.
  • İlk toplama
  • İlk eldeli toplama

Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz….

İşte yuvarlama da bu kategoriye alınabilir.Çünkü ileri ki dönemlerde olacak yüzlüğe yuvarlamanın da temelini oluşturacaktır.Bu yüzden bir defaya mahsus bu tarz somut etkinliklerin yapılması, kavranmasını kolaylaştıracaktır.Aynı zaman da bu şekilde işleyerek daha eğlenceli hale getirebiliriz.

Bu etkinliğimizde öncelikle fon kağıdından kocaman bir dağ çiziyoruz.Biz aynı zaman da panoya asım sürecini de koyacağız.

Pano süslemelerimiz de şöyle kenarda dursun.En son süsleme için bunları da kullanacağız.Sizler bunu çeşitlendirebilirsiniz.

Daha sonra onluk yuvarlama konusunda var olan sayılarımız renkli fon kağıtlarına yazıyoruz.

Bu sayılarımızdan 1 -2 -3 -4 sayılarının üzerine gelecek şekilde üzgün yüzlü çoçukları çizip yapıştırıyoruz.Bu sayıları isimlendirirken bunlara güçsüz çocuklar ismi veriyoruz.Bu şekilde çocukların yuvarlama da kural ile aralarında bağ kurmaları daha kolay olacak.Bu takıma güçsüz çocuklar ismi verip bu çocukların aynı yerlerinde kaldığını söylüyoruz.Buradaki sayılar yani çocuklar güçsüz ise onlar basamağındaki sayı aynı kalır.Bunu uygulama yaparken kısa sürede anlayacaklardır.Güçlü çocuklar-güçsüz çocuklar yazımızı da hazırlayıp kenara bırakalım.

Diğer tarafta ise 5 -6 -7 -8 -9 sayılarını yazıyoruz ve bu sayıların yanı gelecek şekilde gülen yüzlü çocuklar yapıştırıyoruz.Bu sayıları isimlendirirken bunlara güçlü çocuklar ismi veriyoruz.Yukarıda yazısı mevcuttur.Bu şekilde çocukların yuvarlama da kural ile aralarında bağ kurmaları daha kolay olacak.Bu takıma güçlü çocuklar ismi verip bu çocukların 1 adım ileriye gittiklerini söylüyoruz.Yani buradaki sayılar ,çocuklar güçlü ise onlar basamağındaki sayı 1 artar.Uygulama anında daha kolay anlaşılacaktır.

 

Panoya asarken kullanacağımız yazılarımızı da buraya ekleyelim.Bunları da pano da kullanacağız.

Şimdi son halimize bakabilirsiniz.Biz sınıf içi panosuna astık.Bir hafta boyunca ünite süresince biz bunu tekrar ettik.Sınıfımda ki bütün kuzucuklar bu konuyu anlayana kadar pratik yapmaya devam ettik.Sonra da çıktı aldığım çalışmalarla destekledim.Aynı zamanda bu konuda bir drama da yapılabilir.Tercih sizin…

Biz çok eğlenerek işledik size de iyi eğlenceler…(Anadolu’nun ufak bir kasabasından sevgilerle)

Bu yazı öğretmenimizin gönderdiği bir şekilde sadece logo eklenerek siteye eklenmiştir.Lütfen çalışmaları izinsiz kullanmayın.İzin hakkı eviminaltıntopu na aittir.

Diğer etkinliklerimiz için lütfen TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu