Dikdörtgen Şekli Öğretim Aktiviteleri
Okul Öncesi Dikdörtgen Şekil Etkinlikleri
Bu sayfada dikdörtgen şekli kavramı öğretimine ilişkin etkinliklerimiz yer almaktadır.
Dikdörtgen mobilimiz; kartondan dikdörtgen şeklinde bir parça kesiyoruz.Yapışkanlı evalardan farklı boyutlarda elde ettiğimiz dikdörtgenleri bu parçaya yapıştırarak düzenleyip kolaj çalışması şeklinde hazırlıyoruz.Ve daha sonra yine evalardan kestiğimiz farklı büyüklüklerdeki dikdörtgenleri ipe dizerek bu kolaj çalışması ile resimdeki gibi birleştiriyoruz.
Kurdelaya keçeden dikdörtgenleri geçirme etkinliği; kurdela uçlarına dikilen düğmeler ve ortası delinmiş dikdörtgenler ile hazırlanılan zahmetsiz ama bir o kadar faydalı bir etkinliktir.
Çocuklarımızın yazı yazma becerisi ve özbakım becerileri için ellerin ve parmakların yeterli kuvveti ve gelişimi tamamlaması gerekir.O yüzden ilk önce çocuğun yeterli el becerisini edinmesini sağlayacağı, ince motor aktivitelerini bol bol yapmalıyız. Parmakları ve elleri çalıştıracak oyunlara yönelmeliyiz. İnce motor beceriler çocukların ellerini ve parmaklarını kullanabilmesini sağlayan beceriler grubudur. Çocuklar el göz koordinasyonu geliştikçe ellerini daha iyi kullanmayı öğrenir.
Farklı büyüklükteki dikdörtgenlere uygun büyüklükteki yiyecekler ile eşleştirme etkinliği
Geometrik tabla; hem şekillerin öğrenimi hem de parmak kaslarının gelişimi için güzel bir materyal.
Geometrik şekiller ahşap oyuncak; dört farklı geometrik şekil bir puzzle tahtası üzerinde yerleştirilerek hazırlanmıştır.Çocuğunuz hangi şeklin hangi alana yerleşmesi gerektiğini düşünerek muhakeme yeteneğini geliştirebilir.Şekilleri eşleştirerek karşılaştırma yeteneğini çalıştırabilir.Herbiri farklı renkteki geometrik şekiller ile ona renkleri tanıtabilirsiniz.
Sünger baskı ile dikdörtgen yapımı; bie kaba istenilen renkte parmak boyası koyularak yapılan eğlenceli bir resim etkinliği.İyi eğlenceler 🙂
Keçeden Dikdörtgen Kuklası
Kuklalarla gerçekleştirilen oyunlar çocukların hayal gücünü ve yaratıcı düşünmesini geliştirir.Kuklalar oynatılırken kullanılan kelimeler sayesinde farklı kelimeler öğrenir ve bu kelimelerin nerelerde kullanıldığına dair düşünceleri gelişir.Bunun yanında kuklalar dinleme,paylaşma,sorumluluk alma,diğer bireylerle ilişki kurma gibi sosyal gelişimine de büyük katkı sağlar.Kısacası bu cansız varlıklar doğru zamanda doğru şekilde kullanıldığında çok yararlı bir eğitim malzemesine dönüşebilir.
Geometrik şekillerimiz her birinin kuklasını hazırlayarak eğlenceli bir şekilde etkinliklerimiz tamamladık.Minikler bu kuklalara bayılıyor.Yaşımız küçük olduğu için kartondan hazırlayıp keçe ile kapladık daha sağlam oldu ve dil çubuklarına silikon ile yapıştırdık.İyi eğlenceler 🙂